Policija upala u prostorije PzP-a i Medojevićev stan

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao je danas da je policija upala u stan poslanika DF i lidera Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića  i da pretresa i nosi iz stana određene tehničke sprave.

“Isto se dešava sa prostorijama Pokreta za promjene. Policija čeka da upadne u prostorije tog konstituenta DF. Zbog ovakvog razvoja događaja, očekujemo da policija svakog momenta upadne u prostorije Skupštine Crne Gore. Za 18 časova zakazujemo konferenciju za medije. Ukoliko je bude moguće održati, biće održana u Skupštini Crne Gore”, rekao je Radunović.

Dva vozila policije nalaze ispred sjedišta PzP čijem je predsjedniku Medojeviću juče u Skupštini skinut poslanički imunitet.

Prema nezvaničnim saznanjima, pripadnici forenzičkog dijela jedinice policije upravo su ušli u sjedište PzP.

Prema nekim navodima, oni rade na uzimanju materijala koji bi mogao biti korišten u sudskom procesu kao dokaz.

Medojević se nalazi u prostorijama Skupštine, gdje je sa poslanicima DF proveo noć.

Medojević se sumnjiči za pranje novca.

Medojević je rekao da se politička represija i nasilje prema DF nastavlja.

“Policajci su upali u moj privatni stan. Ni sam ne znam šta traže. žele da uzmu moj kompjuter i ono što ja koristim za svakodnevni politički rad. Došli smo u situaciju da budemo predmet i direktne fizičke represije, Mislim da je ovo već pitanje za Duška Markovića i političku elitu u Crnoj Gori i Ivicu Stankovića do koje granice će tolerisati nasilje koje glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić radi na bazi lične mržnje, ličnog odnosa, potpuno neprofesionalno. Svi trpimo veliki teret. Ispred PzP se nalazi vozilo specijalnog tima policije. Sve im je otvoreno, mogu da nađu. U ovom slučaju nema nijednog dokaza, poslije sedam mjeseci istrage, tužilac nema nijedan dokaz, nastavlja se maltretiranje i zastrašivanje funkcionera i članova PzP, ali to je nešto što postaje problem čitave Crne Gore”, kazao je Medojević.

Radunović je kazao i da je Katnić tužilac koji se i ne zanima za dokaze.

“Po tome je poznat, vjerovatno je jedan od rijetkih u Evropi, njega zanima samo interes Mila Đukanovića i njegov lični interes”, rekao je Radunović.

Vijesti.me

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s