ZAKONSKA OBAVEZA Od srijede vozač i svi putnici moraju koristiti sigurnosni pojas

Korišćenje sigurnosnih pojasa vozača i svih putnika biće obavezno od sjutra, saopšteno je iz Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

“Pojas za sve“ kampanja počinje u srijedu i trajaće do kraja maja, a ima cilj obavezno korišćenje pojasa jer je to zakonska obaveza za sve putnike u vozilu.

Kazna za nekorišćenje sigurnosnog pojasa je od 30 do 100 eura.

Rukovodilac Odsjeka drumskog saobraćaja Dragan Klikovac objasnio je da prema istraživanjima smanjen broj korišćenja sigurnosnih pojasa u gradskim sredinama, pa zato oraganizuju kampanju „Pojas za sve“ koja će imati i preventivne i represivne mjere.

Prema njegovim riječima, cilj kampanje je obavezno korišćenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i bezbjednosnih sjedišta za prevoz djece.

“Kada je u pitanju preventivna komponenta, štampani su flajeri koji će biti distribuirani od saobraćajne policije”, kazao je Klikovac, prenosi portal AntenaM.

Kako je kazao, distibucija će biti vršena i putem dnevnih novina, biće emitovan promotivni spot kampanje.

“Kada govorimo o represivnoj komponenti imaćemo pojačane aktivnosti svakodnevno od svih organizacionih jedinica Uprave policije i to najmanje u dva termina, po četiri časa, svakog dana u narednih 21 dan“, rekao je Klikovac.

Iz MUP su poručili da neće biti tolerancije i da svi koji ne koriste sigurnosni pojas u toku vožnje biti kažnjeni.

„Neće biti bilo kakve tolerancije ni po pitanju korišćenja pojaseva na prednjim i na zadnjim sjedištima. Upozoravamo sve učesnike u saobraćaju da pojaseve obavezno koriste. Cilj kamapanje jeste da se ukaze na obavezu koja je propisana iz razloga povećanja bezbjednosti“, naglasio je Klikovac.

Vijesti.me

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s