Dan kada je psihopata uništio karijeru Monike Seleš

Na današnji dan prije 24 godina uništeni su snovi Monike Seleš da može postati najbolja teniserka svih vremena.

30. aprila 1993. tokom turnira u Hamburgu Ginter Parke utrčao je na teren i nožem nanio povrede Moniki Seleš između lopatica. Ispostavilo se da je Parke bio obožavalac Štefi Graf koja tih godina nije mogla ništa protiv djevojke iz Novog Sada.

Mala Mo se svjetskom tenisu predstavila 90. osvajanjem Rolan Garosa, a već 91. osvojila je tri gren slem trofeja. Do nesrećnog turnira u Hamburgu Monika je osvojila čak osam pehara na najvećim turnirima, igrala i finale Vimbldona, a nakon incidenta nikada se nije vratila u prepoznatljivu formu, iako je u momentu napada imala samo 20 godina.

Selešova se potpuno oporavila od fizičkih povreda, ali kasnije je priznala da nikada nije mogla da zaboravi taj incident i da se jednostavno nije osjećala sigurno.

Selešova je ’94 uzela državljanstvo SAD, a pod tom zastavom slavila je na Australijan openu 1996. i karijeru završila sa devet gren slem titula, ali ostaje utisak svih da bi išla na preko 20…

Ginter Parke bio je optužen za napad, a ne pokušaj ubistva i dobio je dvogodišnju kaznu. Selešova nikada više nije zaigrala u Njemačkoj.

Izvor: cdm.me

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s