Saobraćaj na kratko blokiran, majke ispred Skupštine

Grupa građana i majke Crne Gore trenutno se nalaze ispred Skupštine, gdje protestuju zbog odluke Ustavnog suda da su naknade za majke neustavne. Oni su se tu okupili nakon što su šetnjom protestovali ispred MUP-a, kao i Suda za prekršaje, zbog privođenja, vrijeđanja i fizičkog nasrtanja na građanskog aktivistu, Dragana Sošića. Naime, on je priveden i pretučen jer je majke štitio od policajaca koji su ih hvatali za vrat i fizički nasrtali na njih, zadajući im povrede, nakon čega su dvije hospitalizovane.

On je nakon više sati pušten iz pritvora. Preko lajv prenosa, poručio je građanima da masovno izađu na ulice. On je kazao da je priveden bez naloga o pritvoru i sa lisicama na rukama proveo dva sata, nakon čega su ga sproveli do suda za prekršaje. Kazao je da su ga policajci vrijeđali, tukli i držali na pod sa lisicama stegnutim oko ruku. “Želio sam da zaštitim majke, a ne da uđem. Jedan me naročito udarao i vrijeđao. Pokušali su da izvrše psihološki pritisak.” rekao je Sošić.

Prije dvadesetak minuta, grupa građana, predvođena nezadovoljnim majkama, blokirala je saobraćaj ispred Skupštine. Saobraćaj je ubrzo deblokiran, a poručeno je da će nastaviti sa sličnim akcijama.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s