CG – Poljska 1:2

Večeras je završen taj toliko iščekivani duel Crne Gore i Poljske, koji je sa opravdanjem nosio epitet derbija kola grupe E, kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018.

Na kraju, pobjeda Poljske reprezentacije 1:2, ne može se reći nezasluženo, ali isto tako ne bi bilo nezasluženo i da je rezultat bio suprotan.

Od početka meča vidjelo se da će se veoma teško stizati do golova, a Crna Gora se uzdavala u vrelu atmosferu svojih navijača .

U prvom poluvremenu, Poljska je držala loptu, a Crna Gora se branila i pokušavala iz kontri i polukontri. Sve je to bilo tako do 39. minuta kada je Savić, u pokušaju da izblokira Levandovskog, napravio faul  iz koga je sam Levandovski pogodio nebranjenu stranu Božovićevog gola. 0:1 .

U trenucima do poluvremena vidjela se nervoza kod crnogorskih reprezentativaca koja je rezultirala žutim kartonom Vešovića.

Drugo poluvrijeme je krenulo mlako i sa jedne i sa druge strane.

Crna Gora, potištena zbog gola koji je primila, a Poljaci jednostavno su čuvali rezultat.

Onda u 62. minutu, u razmaku od nekoliko sekundi dešavaju se dvije fenomenalne prilike za Poljsku koje su mogle da odluče pobjednika.

Ali nekako se Crna Gora odbranila, krenula naprijed loptu je primio Kojašević po desnoj strani terena, zavrnuo ljevicom centaršut, pravo na glavu Stefana Mugoše koji poravnava rezultat, svojim debitanskim golom.1:1.

U minutima kasnije osjećao se gol u vazduhu, probudila se uspavana publika…A onda 82. minut i posle sjajnog proslaka u prostor Piščeka, lobuje Božovića, i lopta se tačno odbija od stative u gol.1:2.

Pokušavala je Crna Gora, tačnije Tumbaković sa izmjenama (u igru su ušli Vučinić i Đorđević) ali bez rezultata.Ostalo je 1:2, Poljska se trijumfalno vraća sa 13 bodova, 6 više od drugoplasiranih Crne Gore i Danske.

Pripremio: Lazar Dašić

Foto: Vijesti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s