Массотонериа u zelenim virovima

Šetajući pustim podgoričkim ulicama, prolazili smo kroz Blok 5 i naišli na Mašana i Ognjena i naprosto nismo mogli da odolimo da im ne postavimo odavno spremljena pitanja. Ako niste čuli za Mašana i Ognjena, krivica je vaša.

Razgovarali smo sa prvim podgoričkim spid metal bendom – Массотонериа.

Kako ste se upoznali?

Početak poznastva bila je škola ali početak prijateljstva počeo je sa zajedničkom mržnjom prema istim osobama. Mašan nam govori da je otkrio Ognjenu (Otonu) podzemni svijet podgoričkog spid metala a tu se i nije imalo šta otkriti jer su oni prvi podgorički spid metal bend. Zvali smo prijatelje koji slušaju istu vrstu muzike da prisustvuju jednoj od naših proba i njima se to svidjelo i pitali su nas da organizujemo neki nastup na kojem bi moglo da pristustvuje više ljudi.

Kako je sve počelo?

Mašan: Pisali smo pjesme o osobama koje smo mrzili samo da bi ih ismijavali, i onda smo shvatili da je to previše dobro da bi zadržali za sebe. Pošto ja sviram gitaru, kroz neko džemovanje sam pravio rifove i melodije uz koje su se ti tekstovi uklapali i to sam pustio Ognjenu i pitao ga da li bi otpjevao ovo. Ognjen u početku nije htio da pjeva jer je imao tremu, ali nakon nekoliko proba savladao ju je (ili je ona njega). Ognjen dodaje:  “Prvobitno nisam bio siguran, jer sam bio nesiguran u svoje vokalne sposobnosti, međutim sam shvatio da ovakvim pjesmama pristaje moj jedinstevni glasovni sklop.”

received_401230043589282.jpeg

 Gdje ste održali prvi nastup?

Mašan: Pitali smo menadžera Radio Caffea Skadar. On je ponudu prihvatio, takođe ustupio nam je muzičku opremu. 24.02 je bila premijera našeg prvog singla “Gorgon”. Nastupu je prisustvovalo 30-40 ljudi, što je kapacitet tog lokala.

Ognjen: Gotovo svi ljudi sa prvog nastupa su nam došli ponovo, a oni koji nisu pokajali su se. Drugi nastup je bio mnogo bolji jer smo mi bili uvježbaniji i oprema je bila bolja. Jedina mana nastupa je bila što smo odlučili da izvodimo samo naše dvije pjesme, na šta publika nije dobro reagovala jer su očekivali više pjesmama, a mi smo izveli samo autorske. Dobili smo puno molbi da održimo i treći trijumfalni nastup sa što je više moguće pjesama jer je publika željna naših zvukova.

Da li vam smeta slava?

Smeta nam slava jer neiskusne gimnazijalke koje slušaju turbo folk žele da se slikaju sa nama ali ih mi odgurujemo. Što ne znači da ne postoji par iskusnih spid metalaca/metalkinja sa kojima uvijek lijepo pada razmijena metalnih mišljenja.

Poruka Массотонерије jeste da možete biti brzi ali ne i brži od spid metala.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s