Podgoričani koji su dali čitulju Rokfeleru: Niko nije shvatio šta smo htjeli da kažemo

Dva Podgoričanina, Đuro Pajović i Vladimir Čobeljić, objavili su čitulju Dejvidu Rokfeleru u podgoričkom listu “Dan”. Vrlo brzo postali su pravi hit na društvenim mrežama, a svi regionalni mediji prenijeli su fotografije njihovih čitulja. To im nije bio cilj, kaže Pajović za “Blic” i dodaje da ono što su zapravo željeli da kažu, malo ko je razumio.

– Riječ je o sakrazmu, ali to mnogi nisu shvatili – kaže Pajović i dodaje da mu je žao što, kako kažu, “ograničeni ljudi ne shvataju njihov humor”.

Poslednji pozdrav vremešnom milijarderu poslali su riječima “Bolji nisi moga’ biti” i u toj poruci leži ono što oni nazivaju humorom a što mnogi nisu shvatili.

– Naši stari su imali običaj da, kada umre neko ko je bio loš, ne želeći da ga ogovaraju i ocrne, kažu za njega “Bolji nisi moga’ biti”. Ne zaslužuje ništa dobro taj čovjek. Mnogo zla je nanio Srbiji. Ja sam Srbin. I moj deda i moj pradeda su Srbi – kaže Đuro.

Vladimir i Đuro

Njegov prijatelj Vladimir Čobeljić kaže riječ je o “sarkazmu tipičnom za područje Podgorice”.

– Kada smo davali čitulju u novinama mislili smo da će to pogledati samo starija populacija, sad vidimo da se i mladi interesuju dosta za tu hroniku. Rokfeler je mog druga zadužio, platio mu je školovanje na prestižnom univerzitetu u Americi. Planirali smo čak da odemo avionom i da svojim prisustvom pokažemo kakav je on bio. Dali smo ovu skromnu čitulju jer je i on sam bio takav, skroman – kaže Vladimir, koji je opet “sarkastičan” (ako niste razumjeli).

izvor: VolimPodgoricu.me

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s